miércoles, 25 de abril de 2007

Què passa a les platges de Barcelona?

Des de l’alteració de la línia de costa degut a les obres realitzades pels jocs olímpics de 1992, les platges de Barcelona en general, i la Barceloneta en particular, són molt sensibles a la pèrdua de sorra degut als temporals.

El cicle de regeneració de les platges ha estat interromput per la gran quantitat d’obres al litoral. La sorra que els temporals s’ha endut DES DE SEMPRE, simplement ara no es regenera pels impediments artificials imposats per l’home. Per tant, cada any les administracions públiques han d’invertir una quantitat respetable de diners reposant sorra per tal que les platges estiguin llestes per la temporada de banys.

És comprensible que l’administració intervingui per trobar una solució definitiva. Però si la solució adoptada degrada la qualitat de l’aigua i impedeix la pràctica del surf, nosaltres tenim dret a queixar-nos.



Desde la alteración de la línea de costa a raíz de las obras realizadas para los juegos olímpicos de 1992, las playas de Barcelona en general, y la Barceloneta en particular, son muy sensibles a la pérdida de arena debido a temporales.

El ciclo de regeneración de las playas ha sido interrumpido por la multitud de obras en el litoral. La arena que los temporales se han llevado DESDE SIEMPRE, simplemente ahora no se regenera por las barreras artificiales impuestas por el hombre. Por tanto, cada año las administraciones públicas tienen que invertir una cantidad respetable de dinero en reponer arena para que las playas estén listas para la temporada de baño.

Es comprensible que la administración intervenga para encontrar una solución definitiva. Pero si la solución adoptada degrada la calidad del agua e impide la práctica del surf, nosotros tenemos derecho a oponernos.

No hay comentarios: